Mihai Căruntu, BCR: La Bursa de la Bucureşti încep să se confirme statistici ale unor pieţe mature

13 ian 2017 Autor: Liviu Popescu

Acţiunile principale listate la bursa de la Bucureşti, cum ar fi Fondul Proprietatea, producătorii de energie OMV Petrom şi Romgaz, com­paniile de utilităţi Trans­elec­trica, Transgaz şi Elec­trica, au peste 60% din capita­lizarea free-floa­tului şi sunt plă­titoare de dividende sta­bile în ultimii ani, cu ex­cepţia Petrom. Aces­tea s-au pozi­ţionat tot mai atractiv începând din 2013 în raport cu nivelul inflaţiei, al dobânzilor şi al ran­da­mentului obli­ga­ţiu­ni­lor guver­na­men­tale pe termen de 5 sau 10 ani, consideră Mihai Că­runtu, şeful departa­men­tului pieţe de capital de la BCR, cea mai mare bancă locală. 

„Într-un astfel de context, putem spune că la BVB încep să se confirme statistici aferente unor pieţe mature, potrivit cărora  ponderea câştigului din dividende este mai mare decât cea a câştigului de capital în randamentul me­diu anualizat de-a lungul unei perioade foarte lungi de timp“, a spus Căruntu pentru ZF. 

Cum BVB este o bursă dominată de companiile de energie şi utilităţi, cu atât mai mult aşteptările inves­titorilor pe termen lung ar fi natural să fie situate în zona unor caştiguri din divi­dende foarte con­sis­tente (cu pon­dere chiar de peste 50% în ran­­da­mentul total al inves­tiţiei), adaugă el.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.01.2017

 
Cuvinte cheie:
bucuresti
, piata
, bursa
, bcr
, incepere
, confirmare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide