Burse - Fonduri mutuale

Mihai Fercală, preşedintele SIF Transilvania, este noul şef al Depozitarului Central. Adrian Tănase, în board

Mihai Fercală, preşedintele SIF Transilvania, este noul...

Autor: Dan Grigore Ivan

14.11.2018, 00:00 299

Mihai Fercală, preşedintele SIF Transilvania, este noul presedinte al Consiliului de Administratie al Depozitarului Central pentru următorii patru ani. Depozitarul Central este controlat în proporţie de peste 70% de operatorul pieţei de capital locale, Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Prin intermediul Depozitarului Central se menţine evidenţa registrelor societăţilor de pe bursă, precum a compensării şi decontării tranzacţiilor. În ultima perioadă, Depozitarul Central a fost activ în încercarea de a apropia publicul român de piaţa de capital.

Printre iniţiativele Depozitarului se numără şi programul prin care românii pot afla ce deţineri au pe bursa românească, mulţi dintre aceştia fiind beneficiari ai cupoanelor din anii ’90, uitate însă de foarte mulţi dintre aceştia.

Totodată, conform datelor Depozitarului Central, în Bucureşti figurează 0,9 milioane de deţinători, cei mai mulţi din România, dintr-un total de 8,5 milioane. Depozitarul Central a decontat în 2017 peste 1 milion de tranzacţii în lei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO