Mihai Mureşian, BCR: O investiţie nu înseamnă o speculaţie

17 oct 2017 Autor: Liviu Popescu

Mihai Mureşian, dealer divizia de pieţe financiare a BCR: Obligaţiunile sunt considerate cel mai puţin riscante, pentru că ele sunt garantate de statul român

► „Sunt oameni care preferă sporturi extreme, sunt oameni care preferă să se plimbe în parc: aşa este şi cu investiţiile.“

Mihai Mureşian, dealer divizia de pieţe financiare a BCR, spune că o investiţie nu înseamnă o speculaţie, întrucât atunci când se discută despre a investi în instrumente financiare, se ia în calcul un orizont de timp îndelungat.
 
„Atunci când vorbim de banii pe care vrem să îi economisim, este clar că vorbim de bani pe care îi păstrăm şi pe care vrem să îi avem pe un orizont de timp cât mai mare. La fel se întâmplă şi cu investiţiile pe care le facem. Dacă încercăm să speculăm şi să obţinem un randament pe termen cât mai scurt, automat riscul ca noi să câştigăm scade exponenţial faţă de riscul pe care îl avem dacă investim într-un orizont de timp mai mare“, spune Mureşian într-un interviu acordat BVB. Care sunt însă cel mai puţin riscante instrumente financiare?

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.10.2017

 
Cuvinte cheie:
bcr
, investitie
, refuz
, timp
, financiar
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide