Burse - Fonduri mutuale

Miliardarul Mittal dă drumul la investiţii de 43 de milioane de euro în 2011 la Hunedoara

Autor: Adrian Ionut Cojocar

27.10.2010, 23:30 36

Combinatul siderurgic ArcelorMittal Hunedoara (SIDG), controlatde miliardarul Lakshmi Mittal, a semnat recent un contract cufirmele Lagun Artea din Spania şi Ansaldo din Italia pentruconstruirea unei linii noi de laminare, investiţie care se ridicăla 43 mil. euro.

Investiţia este una dintre cele mai importante derulate deliderul la nivel mondial în producţia de oţel în ultimii ani lacombinatele româneşti deţinute de grup.

Lucrările sunt programate să fie demarate începând cu lunaaugust a anului viitor şi se vor finaliza în termen de circa treiluni de la începerea lor, la sfârşitul lunii noiembrie.

"În ciuda situaţiei economice dificile, continuăm programul demodernizare, pentru a fi mai competitivi şi pentru a îmbunătăţicalitatea produselor", spune Remus Păţan, directorul general alArcelorMittal Hunedoara.

Noua linie de producţie, cu o capacitate de 400.000 de toneanual, va permite în plus realizarea de profiluri laminate de tipulEuro.

"Atunci când investiţia va fi încheiată, compania va produceprofiluri semirotunde, materie primă pentru ArcelorMittal TubularProducts Roman, făcând ca ţinta ArcelorMittal Hunedoara să fie ocreştere anuală a capacităţii de producţie de oţel la 700.000tone", au precizat reprezentanţii companiei.

ArcelorMittal mai deţine în România trei combinate, la Galaţi,Roman şi Iaşi, respectiv operatorul portuar Romportmet Galaţi şicompania ArcelorMittal Construction România.

Investiţiile vin în contextul în care anul trecut compania aînregistrat o pierdere record, de 138,8 mil. lei care a făcut cavaloarea contabilă să scadă la mai puţin de jumătate din capitalulsocial al firmei.

În vederea realizării investiţiilor programate pentru anulviitor, acţionarii companiei au decis să majoreze capitalul socialal ArcelorMittal Hunedoara cu suma de aproape 400 de milioane delei (93 de milioane de euro).

ArcelorMittal deţine 87,9% din acţiunile companiei, iar SIFBanat-Crişana are o participaţie de 10% din capital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO