Burse - Fonduri mutuale

Miliardarul rus Dimitri Pumpianski plăteşte 6 lei pe acţiune pentru minoritarii TMK Slatina ca să poată să ajungă la pragul de delistare a companiei. Preţul, cu 43% peste cel din piaţă. Compania dă cu capul de tavanul bursei

Miliardarul rus Dimitri Pumpianski plăteşte 6 lei pe...

Autor: Liviu Popescu

18.12.2019, 17:10 3014

Miliardarul rus Dimitri Pumpianski, cel care controlează indirect TMK Slatina în proporţie de 92,7%, vrea să cumpere restul de până la 100% de la investitorii de la bursă, cel mai probabil pentru a delista compania, şi le plăteşte acestora 6 lei pe acţiune, un preţ în creştere cu 42% faţă de cel de tranzacţionare. Astfel, miliardarul rus pune la bătaie 51 milioane de lei.

Reacţia este pozitivă la bursă astfel că acţiunile TMK se apreciază cu 14,8%, aproape de limita maximă superioară de 15% pe un rulaj de tranzacţionare de 8.800 de lei, ceea ce arată că investitorii par mulţumiţi de acest preţ.  

Perioada de desfăşurare a ofertei este cuprinsă între 3 ianuarie şi 23 ianuarie 2020 iar intermediar este IFB Finwest. Documentul de ofertă a fost aprobat de ASF şi publicat miercuri la bursă. Pentru a putea delista compania, Dimitri Pumpianski are nevoie de 95% din acţiunile deţinute sau 90% din acţiunile vizate în oferta de preluare.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO