Burse - Fonduri mutuale

Miliardarul rus Dimitri Pumpianski tot mai aproape de delistarea TMK Artrom de la BVB: ASF şi-a dat acordul pentru retragerea acţionarilor din companie

Miliardarul rus Dimitri Pumpianski tot mai aproape de delistarea TMK Artrom de la BVB: ASF şi-a dat acordul pentru retragerea acţionarilor din companie

Autor: Cristina Bellu

13.04.2020, 10:42 394

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunţat luni pe Bursă că aprobă anunţul prin care TMK Europe, acţionarul majoritar al producătorului de ţevi industriale TMK Artrom (ART), îşi exprimă intenţia privind iniţierea procedurii retragerii acţionarilor societăţii, la preţul de 6,0398 lei pe acţiune.

“În termen de cel mult trei zile lucrătoare de la data aprobării, anunţul este adus la cunoştinţa publicului prin intermediul pieţei pe care se tranzacţionează acţiunile emitentului. Acţiunile industriale TMK Artrom vor fi suspendate de la tranzacţionare începând cu a treia zi lucrătoare de la data publicării anunţului”, transmit reprezentenaţii ASF.

În luna februarie, TMK Artrom (ART), companie cu 662 mil. lei capitalizare, a publicat la Bursa de la Bucureşti un raport în care arată că acţionarul majoritar, respectiv TMK Europe, cu o participaţie de 98,8%, companie controlată la rândul său de miliardarul rus Dimitri Pumpianski, vrea să iniţieze procedura de retragere a acţionarilor.

În toamna anului trecut SIF Oltenia şi-a vândut deţinerea la TMK Artrom, iar ulterior producătorul de ţevi industriale a desfăşurat o ofertă de preluare a restului acţiunilor, încheiată la finele lunii ianuarie din 2020. Oferta a fost intermediată de IFB Finwest. Astfel Dimitri Pumpianski a plătit 43 mil. lei pentru 7,1 mil. acţiuni, adică 84% din numărul de acţiuni care au făcut obiectul ofertei, respectiv 6,1% din capitalul social.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO