Burse - Fonduri mutuale

Milionar din Bursă: Puneam bani lunar ca la bancă

Milionar din Bursă: Puneam bani lunar ca la bancă

Autor: Adrian Cojocar

17.03.2011, 23:58 790

Alexandru, 33 de ani, contabil la o firmă privată, a reuşit săstrângă în 14 ani din investiţii la Bursă o avere de multe sute demii de euro.

"Câţiva ani am băgat bani pe Bursă lună de lună ca şi cum aşpune bani la bu­zu­nar sau la bancă. În fie­care lună am adăugat înportofoliu o sumă. Pen­tru mine Bursa este o pa­siune. Că fac şibani este un motiv în plus. Ci­tesc ştirile economice de plă­cere",spune inves­ti­torul.

El povesteşte că a vândut o parte din por­tofoliu în anul demaxim istoric al pieţei, 2007 şi pe profitul încasat a plătit unimpozit de circa 100.000 de euro, iar în pre­zent, în ciuda crizei,a ră­mas cu o sumă similară cu cea pe care o avea pe maximeleBursei.

În anul 2007 câş­tigurile de pe piaţa de capital erau impozitatecu 16% pentru investiţiile pe o perioadă mai mică de un an şi cu 1%dacă depăşeau un an de zile.

Ca să-şi gestioneze portofoliul de acţiuni în cunoştinţă decauză investitorul îşi petrece cel puţin o oră pe zi urmărindştirile economice şi evoluţiile bursiere de pe piaţa internă şiinternaţională şi în weekend alocă câte 4-5 ore analizeicompaniilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO