Milionar din Bursă: Puneam bani lunar ca la bancă

17 mar 2011 Autor: Adrian Cojocar

Alexandru, 33 de ani, contabil la o firmă privată, a reuşit să strângă în 14 ani din investiţii la Bursă o avere de multe sute de mii de euro.

"Câţiva ani am băgat bani pe Bursă lună de lună ca şi cum aş pune bani la bu­zu­nar sau la bancă. În fie­care lună am adăugat în portofoliu o sumă. Pen­tru mine Bursa este o pa­siune. Că fac şi bani este un motiv în plus. Ci­tesc ştirile economice de plă­cere", spune inves­ti­torul.

El povesteşte că a vândut o parte din por­tofoliu în anul de maxim istoric al pieţei, 2007 şi pe profitul încasat a plătit un impozit de circa 100.000 de euro, iar în pre­zent, în ciuda crizei, a ră­mas cu o sumă similară cu cea pe care o avea pe maximele Bursei.

În anul 2007 câş­tigurile de pe piaţa de capital erau impozitate cu 16% pentru investiţiile pe o perioadă mai mică de un an şi cu 1% dacă depăşeau un an de zile.

Ca să-şi gestioneze portofoliul de acţiuni în cunoştinţă de cauză investitorul îşi petrece cel puţin o oră pe zi urmărind ştirile economice şi evoluţiile bursiere de pe piaţa internă şi internaţională şi în weekend alocă câte 4-5 ore analizei companiilor.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.03.2011

 
Cuvinte cheie:
Milionar
, Bursă
, contabil
, investitor
Vizualizari:
Printeaza
Momentan sunt 2 comentarii Comenteaza si tu
Comentarii (2):
empeg - 19 martie 2011, 14:20

Clasic ... cum este un om care se descurca si face bani .... apar si oameni care spun ca nu e nimic de capul lui :).
Bravo lui ca are curajul sa faca ceva, mult mai bine decat tineri care stau cu depozitul lor valoros de cateva mii de euro in banca si se lauda ca ii au.
Multa stima cititorilor.

dino - 18 martie 2011, 16:10

pana in 2007 nu trebuia sa fi specialist sa faci bani pe bursa, totul mergea din inertie, de ce nu a facut bani in plus din 2008 pana in prezent?
doar 10 % din cei care tranzactioneaza castiga mai mult decat pierd, de ce ? pt ca piata oricare ar fi ea are multe variabile, daca ar exista o regula de aur , am intra cu toti bani pe o tranzactie si am fi toti prin Dubai :)

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide