Burse - Fonduri mutuale

Millenium Insurance Broker vine la BVB printr-o majorare de capital social de 20%, în valoare de 4,2 mil. lei, intermediată de BRK Financial

Millenium Insurance Broker vine la BVB printr-o majorare...

Autor: Eduard Ivanovici

01.11.2022, 11:08 502

♦ Capitalizare anticipată de 25 de milioane de lei

Brokerul de asigurare-reasigu­rare Millenium Insurance Broker, companie unde reţeaua de mobi­litate Autonom Services este acţionar majoritar, a realizat în perioada 17-25 octombrie un plasament privat în vederea listării pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), în urma căruia a atras circa 4,2 milioane de lei, bani care vor fi folosiţi pentru dezvoltare, reiese dintr-un comunicat de presă.

Prin majorarea de capital social, societatea a emis şi a vândut către 42 de investitori (31 persoane fizice şi 11 persoane juridice) 347.587 acţiuni ordinare, reprezen­tând 20% din numărul total de acţiuni, cu o valoare nominală de 0,28 lei/acţiune şi cu o valoare de tranzacţionare de 12 lei/acţiune, diferenţa faţă de valoarea nominală reprezentând prima de emisiune.

„Piaţa autohtonă de asigurări este departe de a-şi fi atins poten­ţialul maxim de dezvoltare, fiind necesare creşteri de peste 1.000% pentru a atinge media europeană.  Credem în dezvoltarea businessului de brokeraj în asigurări, ca fiind o soluţie adecvată pentru a acoperi optim nevoia de protecţie a româ­nilor şi a firmelor româneşti; ştim că o afacere listată, îndeplinind cerin­ţele fireşti de legalitate şi transpa­renţă, pe de o parte, dar şi cele de management performant şi profitabi­li­tate, pe de altă parte, constituie cadrul ideal pentru a îndeplini aşteptările clienţilor, partenerilor,  dar şi ale investitorilor“, spune Ştefan Prigoreanu, CEO al MIB.

Plasamentul a fost intermediat de BRK Financial Group şi a fost încheiat anticipat, cu un grad de suprasubscriere de 199%. Capitalizarea anticipată a societăţii înainte de listare, în contextul subscrierii integrale a acţiunilor în cadrul plasamentului, este în valoare de 25.026.240 lei, conform comunicatului.

Înfiinţat în urmă cu 25 de ani, MIB a ocupat locul 9 în topul brokerilor de asigurare din Romania la finele anului 2021, precum şi în primul semestru al lui 2022, după valoarea primelor intermediate, potrivit datelor comunicate de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Printre acţionarii semnificativi ai MIB SA se numărau, înainte de majorarea de capital: Autonom Internaţional (28%), Ştefan Prigoreanu – preşedintele Consiliului de Administraţie (16,4%), Tudor Dimofte (16,4%), Dorin Ivaşcu (11,5%) şi Alin Valentin Angheluţă (8,2%).

Autonom Internaţional reprezintă prima divizie de investiţii a familiei Ştefan în companii semnificative din domeniul mobilităţii, cea mai reprezentativă fiind Autonom, furnizor integrat de servicii de mobilitate şi finanţare. Autonom este cea mai extinsă reţea de mobilitate din România, formată din 46 de agenţii prezente în 31 de oraşe, deţinând o flotă de peste 13000 de maşini. Compania cu obligaţiuni listate la BVB a ajuns la o cifră de afaceri de peste 80 de milioane de euro în 2021.

Totodată s-au aprobat realizarea demersurilor şi a documentaţiei necesare pentru admiterea acţiunilor MIB  la tranzacţionare pe sistemul multilateral de tranzacţionare (S.M.T.) administrat de BVB.

BRK Financial Group a fost selectat în calitate de consultant autorizat pentru acordarea asistenţei în procedurile necesare în relaţia cu Depozitarul Central, Bursa de Valori Bucureşti, Autoritatea de Supraveghere Financiară şi Registrul Comerţului, astfel încât acţiunile societăţii să fie admise la tranzacţionare pe SMT.

„Plasamentul privat derulat de Millenium Insurance Broker a stârnit un interes ridicat în rândul investitorilor, fapt confirmat de nivelul ridicat al subscrierilor (8,29 mil. lei) în raport cu dimensiunea plasamentului (4,17 mil. lei), suprasubscrierea în cadrul unui plasament privat fiind o premieră pentru anul 2022. Ne aflăm într-un moment complicat al pieţei, marcată de evoluţii mixte, dar închiderea acestei tranzacţii ne confirmă încă o dată că modele de business solide au capacitatea de a atrage finanţarea prin intermediul pieţei de capital. Vom asista în continuare Millenium Insurance Broker în vederea listării la BVB pe segmentul AeRo”, spune Răzvan Raţ, director general adjunct, BRK Financial Group.

Obligaţiunile Autonom sunt listate la BVB sub simbolurile AUT24E şi AUT26E, compania atrăgând anul trecut 48 de milioane de lei în cel mai mare plasament privat de acţiuni al unei companii antreprenoriale. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO