Burse - Fonduri mutuale

Miluţ vrea să scoată la vânzare Prefab pentru că „nu se mai construieşte nimic“

Miluţ: Scot compania la licitaţie, să o cumpere cine vrea

Miluţ: Scot compania la licitaţie, să o cumpere cine vrea

Autor: Andrei Cîrchelan

28.08.2014, 00:06 1038
Productorul de materiale de con­struc­ţii Prefab Bucureşti (PREH) va fi scos la vân­zare prin licitaţie publică în septembrie, după ce afacerile s-au redus la jumătate, până la 68 mi­lioane de lei în ultimii cinci ani şi pentru că „nu se mai construieşte nimic“, a declarat pen­tru ZF omul de afaceri Marian Petre Miluţ, proprietarul companiei.
 
Prefab este controlată de Miluţ în pro­porţie de 83%, prin societatea Romerica Inter­national. Din acţionariat face parte şi SIF Mun­tenia (SIF4), cu o deţinere de 12,97%. Com­pania are o valoare pe bursă de 97,1 mil. lei.
 
„Scot compania la licitaţie, să o cumpere cine vrea. În momentul de faţă e mult mai rău decât în 1998. Creditul e mult mai scump, nu mai poţi obţine finanţare, iar lumea nu mai vrea să investească, pentru că nu mai are ni­meni încredere. În afară de câteva malluri nu se mai construieşte nimic în ţara asta“, a spus Miluţ. Omul de afaceri spune că a cumpărat compania în 1998 de la statul român contra unei sume, incluzând in­ves­tiţiile, de 2-3 milioane de dolari. Prefab este prin­tre cei mai mari pro­ducători de BCA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO