„Minarea“ de bitcoin a dublat preţul acţiunilor nVidia într-un an: mania criptomonedei a scumpit plăcile video

24 apr 2018 Autor: Liviu Popescu

Acţiunile nVidia, cel mai mare producător de plăci grafice la nivel mondial, au urcat în ultimele 12 luni cu 120% în contextul în care criptomoneda bitcoin se tranzacţionează în prezent la un preţ de aproape şapte ori mai mare faţă de aprilie 2017, potrivit datelor investing.com.

„Minarea” de bitcoin, în urma căruia fiecare participant la reţea contribuie la construirea unui supercomputer, necesită o unitate de procesare grafică (GPU) foarte puternică care poate creşte puterea de minerit în timp ce se utilizează mai puţină energie electrică.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 24.04.2018

 
Cuvinte cheie:
pret
, actiuni
, dublare
, scumpire
, video
, crestere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide