Burse - Fonduri mutuale

Ministerul Finanţelor a împrumutat 320 mil. lei de la bănci, prin obligaţiuni pe 5 ani, cererea fiind triplă faţă de valoarea programată. Licitaţia cu titluri pe un an a eşuat

Ministerul Finanţelor a împrumutat 320 mil. lei de la...

Autor: Roxana Rosu

14.02.2019, 15:16 641

Ministerul de Finanţe a împrumutat joi de la bănci 320 milioane lei într-o emisiune de obligaţiuni scadentă în 2024, la o dobândă de 4,29% pe an, în timp ce la a doua licitaţie programată pentru astăzi ministerul a refuzat ofertele primite considerând nivelul randamentului prea mic.

La emisiunea de obligaţiuni, în valoare de 200 milioane lei, au participat şapte dealeri primari, valoarea totală a cererii fiind de 730 milioane lei. Din suma totală, băncile au licitat în nume şi cont propriu 678 milioane lei.

Randamentul până la maturitate aferent preţului mediu de adjudecare a fost de 4,29%.

La a doua licitaţie organizată astăzi, de certificate de trezorerie cu discont, în valoare de 400 milioane lei, cu scandenţa la un an, cererea totală venită din partea băncilor a fost de  336,9 milioane lei. Ministerul Finanţelor Publice a respins în totalitate ofertele  de cumpărare transmise considerându-le la un nivel neacceptabil al randamentului.

„În conformitate cu prevederile art. 4, alin. 3 din Regulamentul-cadru privind operaţiunile de piaţă cu titluri de stat pe piaţa internă aprobat prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 2245 din 16.09.2016, Ministerul Finanţelor Publice respinge în totalitate ofertele de cumpărare transmise considerându-le la un nivel neacceptabil al randamentului“, susţine Ministerul Finanţelor.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO