Burse - Fonduri mutuale

Ministerul Economiei ţine secrete numele celor care se ocupă de crearea fondului suveran de investiţii

Ministerul Economiei ţine secrete numele celor care se...

Autor: Liviu Popescu

12.04.2017, 00:05 347
Palatul Victoria: Actele constitutive ale Fondului Suveran de Investiţii sunt în curs de elaborare, urmând ca în această lună proiectul de lege să intre în analiza guvernului.
 
Ministerul Economiei susţine că în luna martie a fost constituită o comisie in­ter­ministerială care să propună va­rianta optimă de înfiinţare a Fondului Su­veran de Dezvoltare şi Investiţii, pro­iec­tul liderului PSD Liviu Dragnea, dar nu menţionează care sunt membrii acestei comisii.
 
„Membrii comisiei au avut multiple în­tâlniri la sediul Ministerului Eco­no­miei şi au analizat opţiunile viabile pri­vind modalitatea de înfiinţare şi liniile di­rectoare privind funcţionarea viitoare a Fon­dului Suveran“, au transmis repre­zen­tanţii guvernului la întrebarea ZF „cine sunt oamenii care se vor ocupa de înfiin­ţarea Fondului Suveran de Investiţii?“.
 
Programul de guvernare 2017-2020 prevede înfiinţarea unui fond suveran de dezvoltare şi investiţii (FSDI) după modelul celor din Norvegia, Franţa, Italia sau Polonia. Acesta va avea o va­loare aproximativă de 10 miliarde de euro.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO