Energie

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici : MInisterul Energiei nu a avizat proiectul de înfiinţare a Fondului Suveran

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici : MInisterul...

Autor: Departamentul Economic

09.10.2018, 12:51 333

Ministerul Energiei nu a avizat proiectul de înfiinţare a Fondului Suveran de Investiţii, ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici precizând marţi că este vorba de companiile care vor fi incluse în fond şi de necesarul de investiţii. 

„Este avizul de la un minister fără de care apoi Ministerul Justiţiei nu poate face ceva. Ministerul Justiţiei a dat avizul, dar trebuie să îl aibă de la ministerul Energiei”, a spus Teodorovici.

În proiectul iniţial dezbătut în parlament au fosTeodorovicit propuse 33 de companii de stat pentru a fi incluse în Fondul Suveran de Investiţii, printre care Societatea de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice – Electrica S.A., E.ON Energie România S.A., OMV Petrom S.A, Telekom România Communication S.A., Engie România S.A., Antibiotice S.A., Compania Naţională pentru Controlul Cazanelor, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti S.A., Societatea Naţională de Gaze Naturale Romgaz S.A. Chimcomplex S.A., Instalaţiilor de Ridiciat şi Recipientelor sub Presiune S.A., Compania Naţională Unifarm S.A., Compania Naţională Loteria Română S.A. şi IAR S.A.

Comisia de politică economică a Camerei Deputaţilor a introdus în listă încă zece companii care nu produc profit, respectiv Compania Naţională de Căi Ferate C.F. R S.A., Societatea de Radiocomunicaţii S.A., S.C. Complexul Energetic Oltenia S.A., Poşta Română, Aeroportul Timişoara Traian Vuia, Uzina Termoelectrică Midia S.A., Administraţia Porturilor Dunării Fluviale S.A. şi Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile S.A.

Multe dintre companiile enumerate sunt din domeniul energetic, iar programele investiţionale ale acestora ar putea fi afectate după includerea în Fondul Suveran. Operaţiunile FSDI sunt finanţate, printre altele, din dividende încasate de la societăţile la care deţine acţiuni.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO