Burse - Fonduri mutuale

Ministrul energiei: Fraţii Micula au încercat să pună sechestru şi pe Romgaz şi pe Hidroelectrica. „Mi se pare un uragan într-o ceaşcă de cafea.“

Ministrul energiei: Fraţii Micula au încercat să pună...

Autor: Tibi Oprea

05.12.2019, 00:07 3633

Virgil Popescu, ministrul economiei, energiei şi al mediului de afaceri, spune că fraţii Micula, care se judecă de mai mulţi ani cu statul român şi care au pus un sechestru pe 22% din Nuclearelectrica şi pe 58% din Conpet Ploieşti, au încercat să pună sechestru şi pe Romgaz şi Hidroelectrica, dar decizia a fost ulterior suspendată în Instanţă de Ministerul de Finanţe.

„S-a încercat să se pună sechestru pe mai multe companii, şi pe Romgaz, Hidroelectrica sau Petrom. Mi se pare un uragan într-o ceaşcă de cafea. Vor să ia de la toate companiile aceeaşi sumă. Însă nu Ministerul Economiei şi Energiei are proces, ci Finanţele sunt în litigiu de fond cu ei. Deja a fost câştigat procesul pentru suspendarea executării, iar companiile vor acţiona separat în Instanţă pentru ridicarea sechestrului“, spune Virgil Popescu pentru ZF.

Statul român este implicat într-o serie de procese, fiind chemat în instanţe internaţionale de către Ioan şi Viorel Micula, în temeiul acordului privind promovarea şi protejarea reciprocă a investiţiilor între Guvernul României şi Suedia. Fraţii Micula au dat statul în judecată în 2005 pentru că ar fi anulat anumite facilităţi fiscale pentru investitorii străini, cei doi având şi cetăţenie suedeză.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO