Burse - Fonduri mutuale

Ministrul energiei: Nu vom accepta listarea la bursă a Hidroelectrica în insolvenţă

Andrei Gerea, ministrul energiei: „Nu vom accepta în niciun caz listarea la bursă a Hidroelectrica în timp ce este încă în insolvenţă, pentru că am obţine un preţ mult prea mic“.

Andrei Gerea, ministrul energiei: „Nu vom accepta în niciun caz listarea la bursă a Hidroelectrica în timp ce este încă în insolvenţă, pentru că am obţine un preţ mult prea mic“.

Autor: Radu Bostan, Carol Dan

06.07.2015, 00:06 1151

Listarea Hidroelectrica înainte de ieşirea din insolvenţă, idee avansată de administratorul judiciar Remus Borza, este respinsă categoric de guvern, pe motiv că oferta s-ar închide la un discount faţă de valoarea reală a companiei.

De cealaltă parte, administratorul judiciar susţine că o pauză prea lungă între ieşirea din insolvenţă şi listarea pe bursă va expune Hidroelectrica riscului reactivării contractelor păguboase care au adus-o în această situaţie.

Existenţa şi persistenţa în spaţiul public a acestei teme, listarea rapidă a Hidroelectrica, demonstrează însă interesul uriaş al investitorilor într-o companie foarte profitabilă şi plină de cash, care îşi permite să practice o politică generoasă de dividend.

„Nu vom accepta în niciun caz listarea la bursă a Hidroelectrica în timp ce este încă în insolvenţă, pentru că am obţine un preţ mult prea mic“, a declarat Andrei Gerea, ministrul energiei, într-o conferinţă la Brăila. Anterior, guvernul şi-a exprimat poziţia pe acest subiect prin vocea primului-ministru Victor Ponta, care şi-a manifestat dezamăgirea că procesele Hidroelectrica avansează foarte lent, întârziind ieşirea din insolvenţă şi listarea pe bursă a companiei. În declaraţiile sale, Ponta plasa cronologic listarea Hidroelectrica după încheierea procedurii de reorganizare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO