Burse - Fonduri mutuale

Minoritarii de la Central Cluj cer listarea la cota bursei

Minoritarii de la Central Cluj cer listarea la cota bursei

Autor: Sebastian Tănase

28.04.2015, 00:00 146

Acţionarii minoritari ai firmei Central SA Cluj, cu deţineri cumulate de 30% din capitalul societăţii, au solicitat consiliului de administraţie al companiei începerea demersurilor pentru listarea pe piaţa reglementată a bursei de la Bucureşti. Aceştia consideră că astfel interesele lor pot fi protejate mai bine, iar societatea poate funcţiona în condiţii optime.

În cazul în care Central Cluj nu va îndeplinii criteriile de admitere la tranzacţionare pe piaţa principală a bursei, minoritarii cer conducerii reorientarea către sistemul alternativ de tranzacţionare. SIF Banat-Crişana (SIF1) este acţionarul majoritar al Central Cluj, cu o participaţie de 60,86% din capitalul companiei.

Central SA deţine un centru comercial de aproximativ 20.000 mp în centrul oraşului Cluj-Napoca, iar anul trecut societatea a avut o cifră de afaceri de aproximativ 8,4 mil. lei. Acţionarii minoritari solicită, de asemenea, ca la Adunarea Generală din luna mai să se introducă acţiunea în răspundere împotriva administratorilor societăţii pe fondul pierderilor înregistrate de societate din cauza administrării ineficiente a spaţiilor comerciale din cadrul magazinului Central.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO