Burse - Fonduri mutuale

Minoritarii reclamă termenul scurt pentru completarea AGA

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Ioana Tudor

13.01.2015, 00:00 220

Un investitor în acţiunile producătorului de mobilă Mobicrasna din Carei (simbol bursier MOCR) reclamă faptul că societatea le-a acordat acţionarilor minoritari o singură zi pentru a completa ordinea de zi a adunării generale extraordinare convocate pentru data de 26 ianuarie 2015, potrivit unui e-mail primit de ZF, în condiţiile în care regu­lamentele prevăd un termen de cel mult 15 zile de la publi-carea convocatorului.

Contactată de ZF, Mihaela Popa, directorul general al Mobicrasna, a afirmat că documentul privind AGEA din 26 ianuarie a fost publicat în Monitorul Oficial înainte de data apariţiei acestuia pe site-ul bursei. Convocatorul respectivei adunări generale apare în Monitorul Oficial numărul 7600 din data de 23 decembrie 2014

Pe ordinea de zi a AGEA se află aprobarea achiziţionării de acţiuni la alte societăţi precum şi aprobarea, în calitate de asociat, a răscumpărării de părţi sociale de către CBA Nord Vest, o companie maghiară care deţine în România 150 de magazine alimentare. Acţionarii sunt chemaţi să ia o decizie şi în privinţa mutării sediului social al CBA Nord Vest şi a prelungirii unui contract de împrumut acordat acestei firme.

Producătorul de mobilă din judeţul Satu Mare a publicat convocatorul AGEA pe site-ul bursei de la Bucureşti pe data de 30 decembrie 2014. Potrivit convocatorului, acţionarii şi-au putut exercita până pe 31 decembrie 2014 dreptul de a introduce puncte pe ordinea de zi şi de a prezenta proiecte de hotărâre pentru punctele incluse sau propuse spre a fi incluse pe ordinea de zi a AGA. Articolul 7 din regulamentul CNVM 6/2009 prevede că acţionarii îşi pot exercita dreptul de completare a AGA „în termen de cel mult 15 zile de la data publicării convocării“ şi dreptul de a prezenta proiecte de hotărâre pentru punctele incluse „cel târziu cu o zi lucrătoare înainte de data adunării“..

Mobicrasna este listată pe piaţa RASDAQ şi are o capitalizare bursieră de 1,5 mil. lei. Potrivit celor mai recente raportări de pe bursă, compania este controlată de firma Edex din Carei, cu 32,9% din acţiuni, de Gavril-Daniel Olaru, cu o deţinere de 25,9%, şi de Ludovic Barta, cu 23% din capitalul social. Restul de 18% din acţiuni aparţin altor investitori de pe bursă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO