Burse - Fonduri mutuale

Minoritarii vor sa aduca bani la Rulmentul Brasov

20.02.2007, 19:10 34

Actionarii Rulmentul Brasov se vor intruni la jumatatea lunii viitoare pentru a discuta posibilitatea divizarii companiei si majorarea capitalului social prin aport in numerar din partea actionarilor cu suma de 9,7 milioane de euro (32,9 milioane de lei), la propunerea societatii de brokeraj Orizont Vest din Oradea, care controleaza peste 10% din capitalul companiei.
Capitalul social al companiei ar urma sa creasca de doua ori, pana la 19,4 milioane de euro (65,8 milioane de lei).
In cadrul aceleiasi adunari, actionarii vor analiza posibilitatea splitarii valorii nominale a actiunilor, de la 0,22 lei la 0,1 lei, se mai arata in comunicatul emis pe Bursa.
Actionarii companiei urmeaza sa se intalneasca la sfarsitul acestei saptamani pentru a discuta divizarea si lichidarea societatii la cererea Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).
Actionarii minoritari ai Rulmentul au mai cerut si in trecut solutii alternative celei de lichidare, printre care si cea de divizare a societatii, care au fost respinse de reprezentantii statului. Rulmentul Brasov este controlata de stat prin intermediul AVAS, care detine peste 50% din actiuni. Ultima tranzactie cu titlurile Rulmentul Brasov s-a realizat la un pret de 0,0735 lei/actiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO