Burse - Fonduri mutuale

Mircea Abrudean, secretar general adjunct al guvernului, şi Laura Dragotă, fost consilier din aparatul lui Cîţu de când era ministru al finanţelor, intră în board-ul Transgaz

Mircea Abrudean, secretar general adjunct al guvernului,...

Autor: Liviu Popescu

22.04.2021, 13:25 330

​Mircea Abrudean, 37 de ani, fost prefect de Cluj din 2019 şi până în 2021, când a preluat funcţia de secretar general adjunct al Guvernului în urma unei decizii a premierului Cîţu, şi Dragotă Laura Raluca Alina, 47 de ani, cea care de la 1 martie 2021 încoace ocupă funcţia de director general adjunct din cadrul SGG, au fost votaţi joi de acţionarii Transgaz pentru un mandat de patru luni în board-ul companiei de stat.

Astfel, la AGOA de astăzi, la care au participat acţionari reprezentând 75,67% din capitalul social al companiei, aşadar statul – care are 58,5%, dar şi alţi acţionari semnificativi, probabil fonduri de pensii private, au votat atât includerea celor doi în board-ul Transgaz cât şi prelungirea mandatelor pentru următorii administratori: Ion Sterian, Petru Văduva şi Nicolae Minea. Pe de altă parte, acţionarii nu au aprobat reînnoirea mandatului lui Bogdan Iliescu.

Cu 79% din voturile acţionarilor prezenţi astăzi, aşadar statul român şi alţi acţionari, 14% împotriva şi 6,81% abţineri, Mircea Abrudean a intrat în board-ul Transgaz. Aceleaşi procente de vot au fost şi în cazul celeilalte propuneri a statului român - Dragotă Laura Raluca Alina, potrivit unui raport publicat la bursă.

Mandatele sunt pe o durată de 4 luni, cu posibilitatea prelungirii cu 2 luni până la finalizare procedurilor de selecţie. Acţionarii au votat astăzi şi declanşarea procedurii de selecţie a membrilor Consiliului de Administraţie al Transgaz, cu aplicarea prevederilor art.29 alin.(3) din OUG nr.109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice.

Transgaz are 3,4 mld. lei capitalizare iar de la începutul anului 2021 acţiunile au plus 2,8%. Spre comparaţie indicele principal BET a urcat cu 13%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO