Burse - Fonduri mutuale

Mircea Fulga, numit în funcţia de CEO al conglomeratului agroalimentar Norofert. Fostul CEO, Vlad Popescu, rămâne preşedinte al Consiliului de Administraţie

Mircea Fulga, numit în funcţia de CEO al...

Autor: Eduard Ivanovici

20.07.2022, 12:38 372

Consiliul de Administraţie al Norofert (NRF), principalul producător român de inputuri organice cotat la Bursă, l-a numit în funcţia de director general (CEO) al companiei pe Mircea Fulga, care a ocupat poziţia de director operaţional din 2020.

Fostul COO s-a alăturat societăţii în februarie 2020 în calitate de director de cercetare şi dezvoltare – Divizia Bio, funcţie ocupată până în ianuarie 2022, conform unui raport publicat la BVB.

„Decizia Consiliului de Administraţie de a-l numi pe Mircea Fulga CEO vine ca urmare a performanţei acestuia în rolul de Director de Operaţiuni (COO), perioadă in care compania a cunoscut o creştere semnificativă pe principala linie de business, producţia şi vânzarea de inputuri ecologice, precum şi o îmbunătăţire a proceselor şi procedurilor interne, dezvoltarea departamentului comercial prin extinderea echipei de vânzări şi mărirea bazei de clienţi”, se arată în document.

Vlad Popescu, care a ocupat anterior rolul de CEO, va rămâne în continuare în poziţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie şi se va concentra pe cercetare, M&A, dezvoltarea capacitaţilor de producţie ale Norofert si extinderea pe plan internaţional.

Norofert şi-a bugetat un profit net de 10,1 milioane de lei în 2020, cu 23% peste rezultatul din 2021, şi afaceri de 67,5 milioane de lei, plus 31%, conform calculelor realizate de ZF pe baza bugetului consolidat de venituri şi cheltuieli publicat la Bursă.

Acţiunile NRF s-au depreciat de la începutul anului cu 5%, pe fondul unor tranzacţii totale de 10,6 milioane de lei. Dinamica din ultimele 12 luni este de minus 20%, pe un rulaj de 27,7 milioane de lei.

Compania are o capitalizare de 133,6 milioane de lei şi este controlată majoritar de Vlad Popescu, cu o participaţie de 36,4%, urmat de Ileana Popescu (17%) şi Marian Marius Alexe (11,6%), restul revenind altor acţionari, conform datelor BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO