Burse - Fonduri mutuale

Mircea Iliescu, investitor la Bursă şi consultant financiar: Cel mai probabil proporţiile rezultatelor la nouă luni din 2020 se vor păstra şi în raportările anuale

Mircea Iliescu

Mircea Iliescu

Autor: Liviu Popescu

12.02.2021, 00:00 394

Mircea Iliescu, consultant financiar şi fondator al platformei de educaţie financiară BVBescu, consideră că cel mai probabil proporţiile rezultatelor financiare la nouă luni din 2020 se vor păstra şi în raportările anuale ale companiilor listate.

„Aşadar, mă aştept ca cele mai multe companii să înregistreze venituri oarecum similare faţă de anul anterior, însă să vedem - în unele cazuri - o scădere medie de 20-30% a profitului raportat. Această scădere se va vedea, cel mai probabil, în dividendele pe care societăţile listate le vor oferi acţionarilor”, spune Mircea Iliescu.

Săptămâna viitoare vine rândul Transelectrica (15 februarie) şi TeraPlast (17 februarie) pentru a ieşi la tablă cu rezultatele înregistrate în anul pandemiei. Până acum OMV Petrom şi BRD au raportat atât rezultatele pentru 2020 cât şi propunerile de dividende.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO