Burse - Fonduri mutuale

Mircea Ursache, vicepreşedinte al ASF: Piaţa românească are nevoie de un fond suveran fie în domeniul energiei, fie în sectorul imobiliar. Depinde ce se vrea

Mircea Ursache, vicepreşedintele responsabil de piaţa de capital din cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară

Mircea Ursache, vicepreşedintele responsabil de piaţa de capital din cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară

Autor: Claudia Medrega

29.02.2016, 00:05 542
Mircea Ursache, vicepreşedintele responsabil de piaţa de capital din cadrul Autorităţii de Supraveghere Fi­nan­ciară (ASF), susţine că România are nevoie de un fond suveran fie în domeniul energiei, fie în sectorul imobiliar.
 
„Dacă vă uitaţi la principalii indicatori ai bursei o să vedeţi că Fondul Proprietatea, SIF-urile, deci fondurile de investiţii, alături de alţi câţiva emitenţi, ţin astăzi bursa de la Bucureşti. Având în vedere modelul altor state de a promova fonduri suverane, cred că şi piaţa ro­mâ­nească are nevoie astăzi de un astfel de jucător“, a decla­rat Mircea Ursache la o conferinţă organizată de Finmedia la Sinaia.
 
Ursache spune că nu poate acum să dea sfaturi, soluţii, însă ar putea să fie „consultat“ în ipoteza în care va demara un astfel de proiect, având în vedere că el iniţia încă din 2009 proiecte privind înfiinţarea unui fond suveran.
 
Franţa, Italia, Norvegia, China sunt câteva dintre ţările care au dat undă verde fondurilor suverane de investiţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO