Burse - Fonduri mutuale

Misa Popic, numit nou director general al Romaero. Alexandru-Costin Macoveiciuc îşi dă demisia din Consiliul de Administraţie

Misa Popic, numit nou director general al Romaero....

Autor: Eduard Ivanovici

20.01.2022, 17:18 656

Romaero Bucureşti (simbol bursier RORX), companie strategică pentru industria aerospaţială şi de apărare a României, a declarat astăzi, 20 ianuarie 2022, la Bursa de Valori Bucureşti că Alexandru-Costin Macoveiciuc şi-a dat demisia din Consiul de Administrare al companiei.

Fost consultant politic în cadrul PNL şi PSD şi purtător de cuvânt al Ministerului Energiei în 2018, Alexandru-Costin Macoveiciuc ocupă în prezent funcţia de consilier de cabinet la Ministerul Energiei.

Consiliul de Administraţie al Romaero a decis acordarea unui mandat de director general lui Misa Popic, cu o durată de patru luni, acesta putând „înceta oricând înainte de împlinirea termenului în cazul numirii unui Director General in condiţiile O.U.G. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, cu modificările si completările ulterioare”, conform unui document publicat la BVB..

Acţiunile RORX s-au depreciat cu 16,2% în ultimul an, pe tranzacţii de aproape 200.000 de lei. Compania are o capitalizare de 237,6 de milioane de lei.

Romaero este controlat în proporţie de 56,7% de statul Român prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, urmat de SIF Muntenia (23,2%) şi Fondul Proprietatea (18,9%).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO