Burse - Fonduri mutuale

MKB Romexterra vine la Bursa in doua luni

03.04.2008, 17:56 51

MKB Romexterra Bank va incepe sa realizeze tranzactii la Bursa de Valori Bucuresti in mod direct in cel mult doua luni, dupa ce a vandut la inceputul anului societatea specializata de brokeraj catre presedintele acesteia.
Conducerea departamentului de piete de capital din cadrul bancii a fost preluata de Mihaela Neagu, fostul presedinte al societatii de brokeraj Active International.
MKB Romexterra Bank, a primit luna trecuta din partea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, dobandind astfel calitatea de intermediar pe piata locala de capital.
"Ne propunem ca in cel mult doua luni sa finalizam si procedurile impuse de reglementarile in vigoare privind: dobandirea calitatii de membru al Fondului de Compensare al Investitorilor, membru participant la sistemul de compensare si decontare al Depozitarului Central si participant la sistemul de tranzactionare al Bursei de Valori Bucuresti", spune Mihaela Neagu.
Romexterra va fi cea de-a patra banca care tranzactioneaza pe Bursa direct si nu prin intermediul unei societati specializate, dupa BCR, ING Bank si Bank Leumi.
MKB Romexterra va incerca sa atraga clienti din Ungaria, Germania sau Bulgaria, tari in care activeaza principalul actionar al bancii, Bayerische Landesbank (BayernLB).
"Ceea ce ne-am propus in anul 2008 este in primul rand identificarea unui portfofoliu de clienti investitori care sa deruleze afaceri de lunga durata cu MKB Romexterra Bank. Segmentul tinta de clienti il reprezinta clientii de private banking, clienti institutionali care dispun de active financiare importante si, speram, clientii nerezidenti din Ungaria, Germania sau Bulgaria - avand in vedere structura de actionariat a MKB Romexterra Bank. Intr-o mai mica masura, vom incerca sa deservim si categoria micilor investitori, in cazul in care piata o va impune", a spus sefa departamentului piete de capital din cadrul bancii.
BayernLB este a saptea mare banca din Germania, cu active in valoare de 380 de miliarde de euro si controleaza Romexterra, indirect, prin intermediul bancii ungare MKB.
Romexterra Finance, societatea specializata in servicii de brokeraj a bancii, a fost preluata la inceputul acestui an de presedintele si unul dintre fondatorii acesteia, Ioan Baciulescu. Compania urmeaza sa isi schimbe numele in baza acordului de preluare.
Banca intentioneaza sa promoveze serviciile de pe piata de capital atat prin vanzare directa prin sucursalele bancii, cat si prin internet.
"In anul 2008 banca va demara un program pilot, care va avea drept scop construirea primei retele de brokeri selectati din randul personalului specializat care isi desfasoara activitatea in sucursalele si agentiile din Bucuresti si care va asigura asistarea clientilor in operatiunile de tranzactionare a instrumentelor financiare. Incepand cu anul 2009, banca va continua prin actiuni menite sa extinda reteaua de vanzari (brokeri) pe piata de capital", a spus Mihaela Neagu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO