Burse - Fonduri mutuale

MOEX, indicele bursei ruseşti, se apreciază cu 13,2% la deschiderea sesiunii de astăzi, după ce a revenit ieri la tranzacţionare cu o prăbuşire de 50%. Creşteri considerabile pe majoritatea indicilor din Asia

MOEX, indicele bursei ruseşti, se apreciază cu 13,2% la...

Autor: Eduard Ivanovici

25.02.2022, 11:05 191

MOEX, indicele de referinţă al pieţei de capital de la Moscova, înregistra o creştere de 12,92% la ora locală 11:50. Indicele RTS era pe plus cu 18,3%, potrivit datelor moex.com.

Ieri, bursa rusească a revenit surprinzător la tranzacţionare după o pauză de numai câteva ore, în condiţiile în care autorităţile anunţaseră că o închid din cauza atacului lansat asupra Ucrainei. La redeschiderea de joi, indicii MOEX şi RTS afişau declinuri de 50%.

În urma summit-ului de ieri seară de la Bruxelles, Uniunea Europeană a aprobat un pachet de sancţiuni împotriva Rusiei, însă fără a exclude ţara din sistemul bancar internaţional Swift. Tot ieri, preşedintele american Joe Biden a anunţat o serie de sancţiuni îndreptate asupra băncilor şi companiilor de stat din Rusia.

În Asia, unde pieţele bursiere s-au deschis deja de câteva ore, indicii Shanghai Composite şi Nikkei 225 din Japonia se apreciau la ora publicării ştirii cu 0,6%, respectiv 2%. La bursa din Mumbai, indicele Sensex creştea cu 2,8%, iar Asia Dow afişa un plus de 0,6%.

Hang Seng, indicele bursei din Hong Kong, scădea cu 0,6%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO