Burse - Fonduri mutuale

Monica Curea, Raiffeisen Bank Romania, despre adoptarea principiilor IFRS 9: Cea mai mare provocare este legată de modulele care trebuie surprinse în noua realitate

ZF/Loxon: The IFRS 9 challenge. Will you be ready by 2023?

Monica Curea, Raiffeisen Bank Romania, despre adoptarea...

Autor: Eduard Ivanovici

31.03.2022, 13:38 230

Noua realitate economică, creată de-a lungul a doi ani de pandemie de coronavirus, impune o provocare majoră în ceea ce priveşte implementarea principiilor IFRS 9 (international financial reporting standards), consideră Monica Curea, director, divizia de contabilitate, Raiffeisen Bank Romania.

„Mergând înainte, folosirea suprapunerilor de-a lungul instituţiilor este supusă monitorizării atât din partea noastră, cât şi din partea organelor de supraveghere şi ar trebui limitată gradual. De aceea, cea mai mare provocare în IFRS 9 este legată de modulele care trebuie surprinse în noua realitate. Ne uităm la inflaţie şi la noua realitate economică. Un aspect important de menţionat este asociat calităţii şi valabilităţii datelor în modelul IFRS 9”, a spus Monica Curea în timpul webinarului „ZF/Loxon: The IFRS 9 Challenge. Will you be ready by 2023?”.

 

Alte declaraţii:

 
  • În primul rând, banca trebuie să gestioneze relaţia dintre deprecierea creditelor şi reglementarea capitalului pentru a evita un deficit de capital.
 
  • Vorbind despre ultima parte a IFRS 9, cel mai important impact a fost oferit de suprapunerile pe care am fost nevoiţi să le prognozăm cu privire la efectele generate de Covid-19. 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO