Burse - Fonduri mutuale

Monica Ivan, CEO al BRK Financial Group: Pregătim o platformă de tranzacţionare unde vom lista instrumente derivate

Monica Ivan, CEO al BRK Financial Group: Pregătim o...

Autor: Tibi Oprea

09.06.2023, 14:54 1465

BRK Financial Group (simbol bursier BRK), intermediar de top 10 la Bursa de la Bucureşti, pregăteşte lansarea unei platforme de tranzacţionare pe care va lista instrumente financiare derivate cu activ suport acţiuni, indici, mărfuri şi altele, a spus Monica Ivan, CEO-ul BRK în cadrul unei conferinţe organizate vineri de Asociaţia Română pentru Relaţia cu Investitorii (ARIR).

„Avem o strategie aprobată de acţionari până în 2028 care are ca ţintă automatizarea proceselor şi cumva ne-am propus să ajungem mai aproape de 100% în digital, vorbim de partea de execution only. Dacă ne referim la proiecte anume, experienţa deschiderii de conturi online pentru clienţi am bifat-o, am automatizat anumite procese interne, am schimbat anumite module de back office. Avem de asemenea un proiect pe care îl facem cu surse interne, dar cu licenţiere externă, o platformă de tranzacţionare unde vom lista instrumente financiare derivate, de la acţiuni internaţionale, la mărfuri, indici ş.a.m.d. Sperăm să le putem bifa în acest an”, a spus Monica Ivan.

BRK Financial Group este singurul broker listat la Bursa de Valori Bucureşti, unde are o capitalizare de 45,6 mil. lei. Acţiunile BRK se tranzacţionează în creştere cu 19,7% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 3,9 mil. lei, iar cel mai mare acţionar este SIF Muntenia (18,5%), arată datele BVB.

Societatea de brokeraj a încheiat primele trei luni din 2023 cu un profit net de aproape 2 mil. lei, după o pierdere netă de 2,8 mil. lei în aceeaşi perioadă din 2022. Veniturile totale ale activităţii de bază s-au redus cu 17% faţă de T1/2022, la 4,9 mil. lei, potrivit datelor din raportul financiar trimestrial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO