Burse - Fonduri mutuale

Monopolul pe transportul de ţiţei se mută la cota I a Bursei

Monopolul pe transportul de ţiţei se mută la cota I a...

Autor: Adrian Cojocar

22.08.2013, 21:50 1047

Conpet Ploieşti (COTE), compania care deţine monopolul transportului de produse petroliere prin conducte în Ro­mânia, urmează să se transfere la începutul lunii viitoare de pe piaţa RASDAQ la prima categorie a Bursei de la Bucureşti după ce recent ASF a avizat prospectul de listare.

După Transgaz şi Transelectrica, Conpet este a treia „perlă“ din energie pe care statul o listează pe bursă şi pe care investitorii instituţionali ar putea să o ia de acum în vizor, spun brokerii. Conpet este cea mai mare companie listată pe piaţa RASDAQ şi are o capitalizare de 74 mil. euro şi lichidităţi în conturi la 30 iunie de 54 mil. euro.

„Dacă reuşeşte să-şi crească lichiditatea, Conpet va fi o societate pe care orice investitor instituţional o poate lua în calcul când îşi face o strategie de investiţii pe piaţa românească. La nivel fundamental este o societate care arată bine şi este relativ ieftină dacă ne uităm la discountul la care se tranzacţionează faţă de activul net“, spune Alin Brendea, director de tranzacţionare la firma de brokeraj Prime Transaction. În primele şase luni din 2013 Conpet a raportat un profit în creştere cu 26%, la 25,8 mil. lei, iar afacerile s-au majorat uşor, ajungând la 95,5 mil. lei.

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.08.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO