Burse - Fonduri mutuale

Moştenirea lui Cătălin Chelu a „înviat“ pe bursă

Moştenirea lui Cătălin Chelu a „înviat“ pe bursă

Autor: Radu Bostan

05.08.2015, 00:07 4988

Mai multe firme din grupul controlat până anul trecut de investitorul Cătălin Chelu trec printr-o efervescenţă pe bursă, în care tranzacţiile din ultimele două luni au depăşit 10% din capital.

Semnalul este că apropiaţii fostului investitor îşi împart influenţa peste companii cu afaceri cumulate de 370 de milioane de lei.

Doar în ultimele două luni acţionarii producătorului de electrocasnice Electroargeş (ELGS) au vândut în piaţă în jur de 4 milioane de titluri, sau 5% din totalul acţiunilor. La producătorul de robineţi Mecanica Roteş (METY) şi-a făcut apariţia un acţionar nou, care a acumulat în ultimele luni 15% din capital printr-o serie de tranzacţii.

Moartea omului de afaceri Cătălin Chelu, în decembrie 2014, a lăsat un vid de putere la vârful unui „imperiu“ bursier cu valoarea pe piaţă de peste 100 milioane de lei, construit printr-o schemă complexă în care investiţiile erau derulate prin companii preluate ostil şi transformate în noi vehicule de investiţii.  Schimbările de acţionariat ridică acum întrebarea dacă nu urmează o relaxare a interferenţei acţionarilor în activitatea companiilor, forţate să investească pe bursă în loc de activitatea industrială proprie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO