Burse - Fonduri mutuale

Munca de acasă a lăsat spaţiile de birouri goale şi aproape a înjumătăţit, la 1,2 mld. euro, valoarea Globalworth, cel mai mare proprietar de birouri din România şi care este controlat acum de un investitor din Cehia

Munca de acasă a lăsat spaţiile de birouri goale şi...

Autor: Tibi Oprea

26.08.2020, 16:15 728

♦ În luna aprilie, compania de real estate a anunţat la bursă că suspendă noile investiţii l În iulie, Globalworth a vândut obligaţiuni verzi de 400 mil. euro, cu scadenţa în 2026 şi o dobândă de 2,95%.

Acţiunile Globalworth Real Estate Investments (simbol bursier GWI), cel mai mare proprietar de spaţii de birouri din Europa Centrală şi de Est, cu proprietăţi în principal în România şi Polonia, înregistrează de la începutul anului o scădere de 42,2%, ajungând la circa 5,4 euro pe bursa londoneză, în contextul în care criza de sănătate şi implicaţiile acesteia au adus în spaţiile de birouri un „vânt rece” care s-a reflectat şi în cotaţie, arată datele agregate de ZF. 

Astfel, deşi pe 30 ianuarie 2020 acţiunile Globalworth au ajuns la un maxim istoric de 10,1 euro pe acţiune, acestea au încheiat primul trimestru al anului cu o scădere de 21,4%, în timp ce în al doilea timestru au consemnat o scădere de 26,5%, potrivit calculelor realizate de ZF pe baza datelor de la Investing.com.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO