Burse - Fonduri mutuale

Murgoci, Estinvest: Se poate întâmpla orice pe burse în următoarea lună

Autor: Adrian Ionut Cojocar

08.08.2011, 18:54 784

Marcel Murgoci, director de tranzacţionare lafirma de brokeraj Estinvest, spune că investitorii de calibru de pepiaţă, care nu au reacţionat impulsiv în debutul şedinţei aurevenit la vânzare spre finalul acesteia şi au dus indicii pieţeiputernic în jos.


"Panica a intervenit pe bursă din cauza evenimentelor mai deosebitecare au survenit pe parcursul week-end-ului. Fiind o piaţă destulde mică, unii investitori au decis să iasă considerând că aceastava persista pe pieţele externe. Cred că sunt clienţi destul demari, fonduri şi administratori de fonduri, care se mişcă mai greudin cauză că procesul decizional este mai complex decât în cazulinvestitorilor de retail", consideră Murgoci.


El mai spune că mişcări bruşte de două cifre pot avea loc în zileleurmătoare atât în jos cât şi în sus din cauza volatilităţii extremea pieţei.


"Se poate întâmpla orice în următoarea lună. Este posibil chiar săavem şi o revenire de 10% din cauza scăderii bruşte a cotaţiilor.Investitorii care sunt în majoritate speculatori aşteaptă în acestemomente ca piaţa să revină pe plus pentru a reintra la cumpărare,nu neapărat o ştire pozitivă de pe plan extern", a precizat MarcelMurgoci.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO