Burse - Fonduri mutuale

Mutări la SIF-urile pereche. Gabriel Filimon pleacă de la cârma SIF Muntenia după 13 ani de mandat

Mutări la SIF-urile pereche. Gabriel Filimon pleacă de...

Autor: Roxana Pricop

26.11.2015, 00:04 1178

Gabriel Filimon, 54 de ani, printre cei mai longevivi administratori de SIF, şi-a dat demisia din funcţia de director general al SAI Muntenia Invest, administratorul activelor de 1,1 miliarde de lei ale SIF Muntenia (SIF4).

El a renunţat şi la funcţia de membru în consiliul de administraţie al producătorului de medicamente Biofarm, unde SIF4 este acţionar majoritar. În cazul demisiei de la Biofarm, compania a anunţat că „demisia se întemeiază pe motive strict personale“.

El a deţinut funcţia de director general al SAI Muntenia Invest din 2002, şi  a lucrat în cadrul SIF Muntenia încă de la înfiinţare, din 1992, când SIF era organizată sub forma Fondului Proprietăţii Private Muntenia. Gabriel Filimon a fost anchetat sub control judiciar în dosarul de manipulare a pieţei de capital, în care ar fi implicaţi şi Dragoş Bîlteanu, fost preşedinte al SIF Banat-Crişana, şi Najib El Lakis, fost membru în consiliul de administraţie al SIF Banat-Crişana. Dragoş Bîlteanu şi Najib El Lakis sunt acuzaţi de delapidarea SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia, prejudiciul estimat de procurorii DIICOT fiind de 60 mil. lei. SIF Banat-Crişana controlează SAI Muntenia Invest şi deţine 4,9% din capitalul SIF4. Deţinerile de acţiuni SIF sunt limitate la pragul de 5% din capital. Gabriela Grigore, care până acum câteva zile a deţinut funcţia de director general adjunct la SIF Banat-Crişana, va prelua funcţia de director general la SAI Muntenia Invest.

Acţiunile SIF Muntenia se tran­zacţionează la o cotaţie de 0,778 lei/titlu. Societatea are o capitalizare bursieră de 623 mil. lei şi active nete de 1,1 mld. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO