Burse - Fonduri mutuale

Napochim mută active imobiliare de 9,7 mil. lei pe o nouă firmă

Napochim mută active imobiliare de 9,7 mil. lei pe o...

Autor: Andrei Cîrchelan

29.08.2014, 00:05 484
Acţionarii producătorului de mase plastice Napochim din Cluj-Napoca (simbol bursier NACH) au fost convocaţi în adunare generală pe 29 septembrie pentru a aproba divizarea societăţii şi înfiinţarea companiei Napochim Imobiliare, spre care ar fi transferate active imobiliare în valoare totală de 9,7 milioane de lei (2,2 mil. euro), potrivit convocatorului publicat la bursă.
 
„Napochim deţine două terenuri în Cluj, unu în zona centrală şi unu spre zona industrială.  Pentru terenul din zona industrială a fost obţinută o finanţare europeană şi va fi dezvoltată acolo infrastructura de producţie, iar activele redundante, non-core, cum este terenul din centrul Clujului, vor fi scoase pe o nouă întreprindere. Aici, compania poate fie să le vândă, fie să le dezvolte, cu un proiect imobiliar“, a declarat pentru ZF Grigore Chiş, director general al Broker Cluj, unul dintre acţionarii Napochim.
 
În planul de investiţii pe anul acesta conducerea Napochim a trecut un proiect în valoare totală de 16,2 mil. lei
 
(3,7 mil. euro) pentru dezvoltarea terenului din zona industrială. La acest proiect compania contribuie cu 6,48 mil. lei (1,47 mil. euro), în timp ce 9,72 mil. lei (2,2 mil. euro) sunt fonduri europene.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO