Burse - Fonduri mutuale

Navrom se delistează după ce a plătit 13 mil. lei acţionarilor minoritari

Foto: Octav Ganea

Foto: Octav Ganea

Autor: Radu Bostan

14.07.2015, 00:04 629

Operatorul de transport fluvial Navrom Galaţi (simbol bursier COVG), o companie cu capitalizare de 200 de milioane de lei controlată de omul de afaceri Mircea Mihăilescu, a finalizat răscumpărarea titlurilor acţionarilor minoritari şi urmează să se delisteze de  pe RASDAQ.

Navrom a achitat 13,7 milioane de lei de-a lungul ultimelor trei luni către cei 431 de ac­ţio­nari minoritari care au votat împotriva tran­s­formării com­pa­niei în societate în­chisă şi ale căror titluri a fost obli­gată să le cumpere la preţul de 16,94 lei/ titlu.

Preţul sta­bilit de un evaluator şi anunţat în luna martie a fost mai mare de peste două ori decât cotaţia acţiunilor COVG din acel moment. În cadrul operaţiunii de retragere, operatorul de transport a răscumpărat 4,75% din totalul acţiunilor sale.

Pachetul ma­jo­ritar de acţiuni, de peste 87% din capital, se află în proprietatea gru­pului Transport Trade Services (TTS), con­trolat de Mi­hăilescu. TTS deţine şi jumătate din terminalul de export al cerealelor Ca­nopus Star, unul dintre cele mai mari din portul Con­stanţa, în parteneriat cu tra­derul Cargill.

Cu o capitalizare finală de peste 200 mi­lioane de lei, Navrom pă­răseşte bursa ca una dintre cele mai mari com­panii de pe RASDAQ.

În ultimul an com­plet pe bursă, 2014, Na­vrom a obţinut o cifră de afaceri de 225 milioane de lei, în scădere cu aproape 10% faţă de anul anterior, şi a trecut pe pierderi de 8 milioane de lei de la profit de 4,6 milioane de lei în 2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO