Burse - Fonduri mutuale

Negriţoiu, ING: Aş pune banii din privatizarea Romgaz într-un fond de investiţii pentru recapitalizarea companiilor româneşti

Autor: Cătălina Butan, Roxana Pricop

13.11.2013, 00:06 303
Banii din privatizarea Romgaz nu trebuie irosiţi, cum s-a întâmplat în cazul altor mari privatizări. Cele 391 de milioane de euro încasate de stat din oferta Romgaz ar putea fi folosiţi pentru recapi­ta­li­zarea companiilor româneşti, a declarat Mişu Ne­griţoiu, preşedintele ING Bank, în cadrul emisiunii ZF Live de marţi.
 
 
Ieri, 12 noiembrie, au intrat la tranzacţionare acţiunile Romgaz (simbol bursier SNG) pe bursa de la Bucureşti şi pe cea de la Londra. Pe bursa bri­tanică, listarea a avut loc prin intermediul unor instru­mente financiare numite Global Depositary Re­ceipts (GDR-uri) care au „în spate“ câte o ac­ţiune Romgaz.
 
Preţul de deschidere la Bucureşti a fost de 35,85 lei, iar la Londra de 10,8 dolari (în echi­valent 35,856 lei). La Londra se tranzacţio­nează circa 36% din acţiuni, iar la Bucureşti restul de 64%.
 
„Listarea Romgaz este unul dintre marile eve­ni­mente financiare româneşti pe pieţele in­ter­na­ţio­nale. Pentru mine, personal, realizarea unui vis de 15 ani când noi alergam prin ţară şi făceam pro­pu­neri de GDR-uri. Este un mare succes, este, de fapt, intrarea noastră în norma­li­tate. Este o pre­zenţă românească pe pieţe finan­ciare inter­naţio­nale“, a spus preşedintele ING Bank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO