Burse - Fonduri mutuale

Neliniştea din industria bancară ar putea însemna mai multă presiune pentru acţiuni, prelungind lupta Rezervei Federale a SUA cu inflaţia

Neliniştea din industria bancară ar putea însemna mai...

Autor: Liviu Popescu

15.03.2023, 07:36 681

♦ Bursele erau ieri pe plus pe fondul intervenţiilor FED şi a guvernului SUA în sectorul bancar de peste Ocean ♦ Şi la Bucureşti indicele a trecut de la roşu la plus ♦ Să fie un moment de respiro?

Replicile provocate de prăbuşirea a trei bănci americane în mai puţin de o săptămână ar putea însemna mai multă durere pentru acţiuni în săptămânile următoare, prin crearea de noi obstacole pentru Rezerva Federală în lupta sa împotriva inflaţiei, spun analişit chestionaţi de presa internaţională.

Autorităţile americane, inclusiv Fed, Trezoreria şi Federal Deposit Insurance Corp. au anunţat împreună duminică seară că Signature Bank s-a prăbuşit în weekend, după ce vineri a falimentat Silicon Valley Bank şi mier­curi a fost închisă Silvergate Bank. Planul le-a permis deponen­ţilor de la SVB şi Signature să aibă acces la toţi banii lor luni, scrie MarketWatch.

Răspunsul de reglementare a inclus, de asemenea, un nou program al Fed, numit Bank Term Funding Program, sau BTFP, pentru a împru­muta bani băncilor într-un mod care să le evalueze garanţiile la paritate.

În timp ce mulţi economişti se aşteaptă ca stabilitatea să revină în sistemul bancar, unii strategi de piaţă se tem că Fed ar putea fi forţată să o lase mai moale cu majorarea ratelor dobânzilor, prelungind astfel lupta împotriva inflaţiei şi, în acest proces, putând provoca daune şi mai mari pieţei bursiere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO