Burse - Fonduri mutuale

Nemţii de la E.ON construiesc o centrală fotovoltaică pentru TeraPlast

Nemţii de la E.ON construiesc o centrală fotovoltaică...

Autor: Cristina Bellu

19.12.2018, 12:09 1436

E.ON, care controlează pe plan local un business de peste un miliard de euro în distribuţia şi furnizarea de energie electrică şi de gaze naturale, urmează să construiască o centrală fotovoltaică în parcul industrial TeraPlast, valoarea investiţiei fiind estimată la 1,9 milioane de euro.

Proiectul include instalarea unor sisteme de energie solară pe acoperişul a treisprezece hale de producţie şi clădiri ale TeraPlast, care vor permite companiei să-şi genereze propria electricitate din surse regenerabile.

Centralele fotovoltaice vor produce un total de până la 2.196 de ore Gigawatti (GWh) pe an, echivalentul a 11,45% din cerinţele totale de energie electrică ale TeraPlast.

Cele două companii iau în calcul extinderea proiectului şi în 2019, până la valoarea de 4 milioane de euro.

“TeraPlast urmăreşte obiective ambiţioase pentru sustenabilitatea afacerii (…)", spune Dan Morari, CEO al E.ON Energie România.

La rândul său, Alexandru Stânean, directorul general al TeraPlast, apreciază că pentru TeraPlast, dincolo de materia primă, energia electrică este principala resursă pe care o consumă în fabricarea produselor. ”Din acest punct de vedere, preocuparea pentru a produce măcar o parte din această energie într-un mod sustenabil este naturală şi coincide cu dorinţa noastră de a creşte sănătos şi responsabil”.

Instalaţia aferentă centralei electrice fotovoltaice cuprinde un sistem de monitorizare prin intermediul căruia se pot supraveghea şi analiza starea şi rezultatele operaţionale, atât local cât şi de la distanţă. Sistemele de pe acoperişurile de pe piaţă au o putere nominală de maximum 1,936 kilowaţi (kWp).
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO