Burse - Fonduri mutuale

Nemţii de la SGB-Smit au doi reprezentanţi în board-ul Retrasib

Nemţii de la SGB-Smit au doi reprezentanţi în board-ul...

Autor: Ioana Tudor

11.12.2014, 18:21 241

Acţionarii producătorului de transformatoare electrice Retrasib Sibiu (simbol bursier RTRA) l-au ales pe Jan Ölscher în funcţia de preşedinte al consiliului de administraţie al companiei pentru un mandat de doi ani, până în decembrie 2016.

Ölscher, în vârstă de 50 de ani, este cetăţean german, şi a deţinut funcţia de preşedinte provizoriu al board-ului după preluarea Retrasib de către grupul german SGB-Smit International.

Cetăţeanul austriac Johann Hörandner a fost ales membru în CA-ul Retrasib tot pentru un mandat de doi ani. Ölscher şi Hörandner i-au înlocuit în funcţii pe foştii administratori şi proprietari ai Retrasib, Octavian şi Călin Buzoianu.

Acţionarii au decis şi reducerea duratei tuturor mandatelor administratorilor societăţii la doi ani, inclusiv modificarea mandatului actual al lui Iulian Stancu, astfel încât să înceteze la aceeaşi dată cu cea a noilor membri ai consiliului de administraţie.

Retrasib a fost preluat în octombrie de SGB-Smit, printre cei mai mari producători de transformatoare din Europa. Nemţii au preluat un pachet de 67,4% din acţiuni. Producătorul de transformatoare Scando Trading din Bucureşti, controlat de familia Stancu, deţine 24,3% din capitalul social al Retrasib. Cele două companii acţionează în mod concertat.

Retrasib a încheiat primele nouă luni cu o cifră de afaceri de 19,6 milioane de lei, în urcare cu peste 16% comparativ cu rulajul din perioada similară a anului trecut. Pe de altă parte, pierderile companiei au crescut de patru ori în perioada analizată, la 3,4 milioane de lei, din cauza pierderilor din exploatare, care au atins 2,4 mil. lei.

Titlurile Retrasib s-au tranzacţionat cel mai recent pe 4 decembrie, la preţul de 0,339 lei/unitate, în urcare cu 1,8%. Compania are o capitalizare de 34 milioane de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO