Burse - Fonduri mutuale

NEPI a înregistrat la nouă luni un profit de 45,4 milioane de euro, cu 26% mai mare

NEPI a înregistrat la nouă luni un profit de 45,4...

Autor: Florentina Dragu

14.11.2014, 19:21 246

În perioada iulie-septembrie anul trecut, NEPI a raportat un profit atribuibil acţionarilor de 35,94 milioane euro.

Încasările din chirii şi alte venituri din exploatare au crescut la 60,05 milioane euro în primele nouă luni, de la 37,62 milioane euro în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit situaţiilor financiare transmise, vineri, Bursei de Valori Bucureşti.

Costurile cu exploatarea investiţiilor imobiliare au avansat cu 77,7%, de la 9,63 milioane euro, la 17,11 milioane euro.

La finele primelor nouă luni, NEPI avea datorii de 289,94 milioane euro, cu 5,4% peste cele din perioada similară a anului trecut (275,1 milioane euro), dar cu aproape 12% mai mici decât cele de la sfârşitul anului 2013, de 328,97 milioane euro.

Activele fondului, unul dintre cei mai activi investitori imobiliari de pe piaţa locală, erau estimate la finele lunii septembrie la 1,24 miliarde euro, faţă de 916 milioane euro în intervalul corespunzător al anului trecut.

Rezultatele fondului sunt consolidate şi neauditate şi sunt întocmite în conformitate cu standardele internaţionale de contabilitate.

Cea mai importantă achiziţie făcută de fondul sud-african în acest an a fost preluarea mall-ului Promenada din Bucureşti de la Raiffeisen evolution, pentru suma de 148 milioane de euro.

Fondul mai administrează în România centre comerciale cu o suprafaţă totală de circa 330.000 de metri pătraţi, printre cele mai importante Ploieşti Shopping City, City Park Constanţa sau Vulcan Strip Mall Bucureşti.

De asemenea, NEPI are în dezvoltare în România investiţii de peste 460 de milioane de euro, în proiecte noi sau în extensii de proiecte existente, suprafaţa totală închiriabilă la finalizare fiind estimată la peste 250.000 metri pătraţi.

NEPI este primul fond de investiţii imobiliare listat la Bursa de Valori Bucureşti, pe segmentul de piaţă creat pentru Real Estate Investment Trusts (REITs). Fondul mai este listat la bursele de valori de la Johannesburg (Africa de Sud) şi de la Londra, pe segmentul AIM.

Cea mai recentă tranzacţie cu acţiunile NEPI la Bursa de la Bucureşti a fost realizată joi, la preţul de 39,74 lei pe unitate. Calculată la această cotaţie, capitalizarea bursieră a NEPI este de 10,28 miliarde lei (2,23 miliarde euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO