Burse - Fonduri mutuale

NEPI, cel mai mare proprietar de malluri din România, în mijlocul unui nou scandal. Morar: Nu au spus clar ce vor să investigheze şi de ce

NEPI, cel mai mare proprietar de malluri din România,...

Autor: Alex Ciutacu

05.10.2018, 00:04 2355

UPDATE: În urma unei erori în sursa citată, s-a menţionat că NEPI este acuzată de manipularea preţurilor acţiunilor şi că face parte din grupul Resilient. De fapt, compania transmite că autorităţile investighează nereguli în tranzacţionare comise de către terţi, iar Resilient este un acţionar minoritar al NEPI, cu un pachet de 13%.

NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar de malluri din România, parte din grupul Resilient, se află în mijlocul atenţiei după ce compania a fost acuzată de manipularea preţurilor acţiunilor şi a respins în acelaşi timp cererea de investigaţie formulată de cele mai mari zece instituţii financiare din Africa de Sud, prin care acestea doreau să probeze acuzaţiile, potrivit BusinessLive. 

CEO-ul Alex Morar susţine că nu poate permite acest demers fără a anunţa clar pe ce anume se concentrează investigaţia. „Am petrecut ultimele săptămâni încercând să discutăm cu instituţiile care ne-au trimis scrisoarea. O parte dintre ele sunt investitori pentru Nepi, unii au fost în trecut, iar alţii nu au fost niciodată. Însă aceştia nu au transmis clar ce anume vor să investigheze şi de ce”, spune Alex Morar. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO