Burse - Fonduri mutuale

NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar de mall-uri din România, s-a prăbuşit la bursă după publicarea unui raport în care compania este acuzată de nereguli contabile

NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar de mall-uri din România, s-a prăbuşit la bursă după publicarea unui raport în care compania este acuzată de nereguli contabile

Autor: Liviu Popescu, Tibi Oprea

29.11.2018, 11:39 39425

NEPI Rockcastle s-a depreciat cu 14% miercuri la bursa de la Johannesburg din Africa de Sud în contextul în care un raport semnat de investitorii care mizează pe deprecierea preţului acţiunilor susţine că cel mai mare proprietar de mall-uri din România a operat falsuri contabile, scrie Bloomberg.

Grupul de investigaţii Viceroy, care pariază short pe acţiuni, arată într-un raport publicat miercuri că a descoperit “numeroase inadecvenţe în raportul financiar al NEPI Rockcastle”. Chiar şi fără a lua aceste aspecte în calcul, compania este supraevaluată comparabil cu alte acţiuni asemănătoare, potrivit Viceroy. De la începutul anului, acţiunile NEPI au scăzut cu 53%.

“Raportul este bazat pe numeroase erori factuale, informaţii înşelătoare şi afirmaţii false”, conform unei declaraţii NEPI, citată de Bloomberg. “Compania ia în considerare măsuri pentru a trage orice parte la răspundere pentru prezentare de informaţii înşelătoare.” Într-o notă informativă publicată la bursa de la Johannesburg, NEPI menţionează că Viceroy nu a contactat compania pentru a-i solicita comentarii şi un punct de vedere cu privire la aceste acuzaţii.

Portofoliul NEPI din România a generat un profit înainte de taxe de aproape 285 de milioane de euro în 2017, potrivit rezultatelor financiare raportate. Cu toate astea, activele operează pierderi anuale de mai mult de 40 de milioane de dolari, potrivit Viceroy, citând date de la Ministerul de Finanţe. România reprezintă cea mai mare piaţă a companiei şi sursa a aproape jumătate din veniturile din chirii.

 
Gandul.ro ANUNȚ OFICIAL!
AFACERI DE LA ZERO