Burse - Fonduri mutuale

Nervii investitorilor întinşi la maxim: Bitcoin se prăbuşeşte dezastruos cu aproape 20% şi se tranzacţionează aproape de 4.000 de dolari

Nervii investitorilor întinşi la maxim: Bitcoin se...

Autor: Alex Ciutacu

20.11.2018, 11:14 4384

Declinul din piaţa criptomonedelor a accelerat luni, după ce bitcoin a scăzut sub pragul de 5.000 de dolari pentru prima dată din octombrie 2017 până în prezent, pe fondul speculaţiilor cu privire la reglementările pregătite de autorităţi în mai multe părţi ale lumii – legislaţie nouă ce i-ar putea obliga pe cei care lansează ICO-uri să îşi lichideze deţinerile după finalizarea procedurii, potrivit Bloomberg.

Astfel, marţi la ora 11.00 bitcoin se tranzacţiona la 4.394 dolari per monedă, la o capitalizare de piaţă de 76,4 mld. dolari, înregistrând o scădere de aproape 18%, potrivit CoinMarketCap.

Scăderile s-au resimţi în întreaga piaţă, XRP devenind a doua monedă din punct de vedere al capitalizării de piaţă, tranzacţionându-se la 0,43 dolari per acţiune, în scădere cu 9% de la începutul zilei, la o capitalizare de piaţă de 17,5 mld. dolari.

Ethereum a trecut pe locul trei în topul criptomonedelor, cu o valoare de 128,3 dolari per acţiune, la o capitalizare de piaţă de 13,3 mld. dolari, în scădere cu 19%.

Una dintre cele mai puternice scăderi este înregistrată de moneda Bitcoin Cash, a cincea din punct de vedere al capitalizării de piaţă, ajungând după o pierdere de 46% la valoarea de 199 dolari per monedă şi o capitalizare de piaţă de 3,5 mld. dolari.

Vineri, autoritatea de supraveghere financiară americană (SEC) a anunţat primele amenzi civile împotriva a două companii cu activitate în piaţa de criptomonede, pentru că nu şi-au înregistrat monedele digitale lansate drept valori mobiliare. Airfox şi Paragon Coin vor plăti fiecare penalităţi în valoare de 250.000 de dolari pentru a compensa investitorii. Mai mult, companiile sunt obligate să înregistreze acum monedele digitale drept valori mobiliare.

„Vânzările masive din piaţă sunt legate de reglementări, care sunt cu siguranţă pe drum”, spune Justin Litchfield, CTO în cadrul ProChain Capital.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO