Burse - Fonduri mutuale

Nici ei nu au rezistat: Celebra companie Petrolexportimport, un reper al comerţului cu petrol în perioada lui Ceuşescu, îşi cere insovenţa

Nici ei nu au rezistat: Celebra companie...
23.08.2018, 19:44 26878

Petrolexportimport, mândria comerţului exterior petrolier de pe vremea lui Ceauşescu, vrea să îşi ceară insolvenţa întrucât activul net, ca diferenţă între activ şi datorii, a ajuns sub 50% din capitalul social, înregistrând valori negative.

Compania a informat joi seară pe bursă: „Consiliul de Administratie al Petrolexportimport S.A. informează investitorii şi acţionarii că:

- în urma analizării situaţiilor financiare anuale pentru exercitiul financiar încheiat la 31.12.2017 şi a situaţiilor financiare interimare întocmite la 30.06.2018 a constatat că activul net al societăţii, calculat ca diferenţa între totalul activelor şi totalul datoriilor s-a diminuat la mai puţin de jumătate din valoarea capitalului social subscris, înregistrand valori negative; la cererea creditorului PIRAEUS BANK ROMANIA S.A., în dosarul de executare nr. 103 EP/2018 a fost executat silit imobilului situat in Bucuresti, B-dul Unirii, nr. 72, bl. J3C, Tronson 1, Sector 3.

Consiliul de Administraţie, constatând starea de insolvenţă a societăţii, va convoca Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor şi va propune spre aprobare formularea cererii de deschidere a procedurii simplificate a insolvenţei conform Legii nr. 85 din 25 iunie 2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, având in vedere sşi cauzele concurente de dizolvare de la pct. 1”.

Anunţul este semnat de Alexandru Popescu, preşedintele consiliului de administraţie, care este fiul celui care a preluat conducerea Petrolexportimport după 1990. Ovidiu Popescu a murit la mijlocul anilor 2000.

Petrolexportimport a reuşit să îşi menţină poziţia pe piaţa petrolieră până la începutul anilor 2000. După ce Petrom a fost privatizată, afacerile companiei au început să scadă.

În ultimii ani, Petrolimportexport a fost doar o umbră al celebrului trader român.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO