Nicio acţiune BVB nu a fost tranzacţionată de fondurile Pilon II în S1 2017, deşi şase din şapte fonduri o au în portofoliu

20 oct 2017 Autor: Liviu Popescu

Nicio acţiune a Bursei de Valori Bu­cureşti (BVB), operatorul pieţei de capital din România, nu a fost tran­zacţionată în S1 2017 de fon­durile de pensii private Pilon II, deşi şase din cele şapte fonduri o aveau în portofoliu la finele lunii iunie, potrivit rapoartelor semestriale.

Singurul fond de pensii private Pilon II care nu avea acţiuni în portofoliu este Aripi, administrat de Generali, cu 8,5% cotă de piaţă.

Faptul că şase fonduri de pensii Pilon II nu au tran­zacţionat nicio acţiune BVB pe parcursul primului semestru este sur­prinzător în contextul în care aceste fon­duri sunt printre cei mai activi investitori de la bursă, iar mişcările din portofoliile lor sunt destul de dese în vederea maximizării randamentului investiţiilor.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.10.2017

 
Cuvinte cheie:
acţiune
, BVB
, tranzacţionare
, fondurile d epensii
, Pilon II
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide