Burse - Fonduri mutuale

Niciun randament negativ la un an sau trei ani la cele mai mari 35 de fonduri locale

Niciun randament negativ la un an sau trei ani la cele...

Autor: Liviu Popescu

01.11.2016, 00:07 889

Cele mai mari 35 de fonduri mutuale locale în funcţie de activele nete afişează randamente pozitive la 12 şi la 36 de luni, cu cel mai mare câştig de 10% pe un an în cazul BT Maxim şi 34% pe 36 de luni tot la acest fond.

Nicio scădere nu se înregistrează în top 35, potrivit datelor Asociaţiei Administratorilor de Fonduri (AAF). Analiza ZF a ţinut cont de mărimea activului net al fondului, respectiv fiind luate în calcul atât fonduri de obligaţiuni, cât şi de acţiuni.

„Investiţiile în fonduri au fost favorabile în ultimii ani în contextul creşterilor pieţelor de capital. Gradul de risc în Ro­mâ­nia pentru investiţii este invers proporţional cu dimen­siunea fondului“, explică analistul pe piaţa de capital Rareş Nilaş.

Un element care a contribuit la stimularea investiţiilor în fon­duri de investiţii dar chiar şi acţiuni la bursă a fost poziţio­na­rea pe o pantă descendentă a dobânzilor plătite de bancheri la de­pozite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO