Burse - Fonduri mutuale

Nicolae Turcuman a aprobat decontarea a 1,2 mil. lei către cabinetul stomatologic al soţiei lui Berevoianu

Nicolae Turcuman a aprobat decontarea a 1,2 mil. lei...

Autor: Daciana Ilie

05.10.2015, 18:40 1267

Potrivit încheierii de şedinţă a Curţii de Apel Ploieşti, Nicolae Turcuman, membru în cadrul Consiliului de Administraţie al companiei Apa Nova Bucureşti, care este şi lider de sindicat, a aprobat, anul trecut, decontarea de către Apa Nova către un cabinet medical a sumei de 1,23 milioane lei pentru servicii stomatologice acordate angajaţilor furnizorului de apă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Banii au fost plătiţi unei firme care deţine un cabinet stomatologic ce aparţine soţiei lui Costin Berevoianu, suspect în dosarul de trafic şi cumpărare de influenţă în favoarea companiei Apa Nova Bucureşti.

"S.C. Apa Nova S.A. Bucureşti are încheiat contract de prestări servicii cu cabinetul stomatologic al SC Stomproced S.R.L., aparţinând soţiei lui Berevoianu Costin. În baza acestui contract S.C. Apa Nova S.A. a decontat sumele reprezentând contravaloare servicii stomatologice acordate angajaţilor, aprobate în prealabil de Turcuman Nicolae - liderul sindicatului angajaţilor Apa Nova Bucureşti (în anul 2014, suma de 1.236.990 lei)", se arată în încheierea de şedinţă a Curţii de Apel Ploieşti, unde Berevoianu a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă, propunere respinsă de către judecători.

Prezent, luni, la DNA Ploieşti, unde a fost citat pentru a da declaraţii în calitate de martor, liderul sindical Nicolae Turcuman a declarat, la ieşirea de la audieri, că suma decontată pentru servicii stomatologice se explică prin numărul mare de angajaţi ai Apa Nova.

"Păi imaginaţi-vă că sunt două mii de salariaţi", a explicat Turcuman, întrebat despre suma mare decontată într-un singur an de Apa Nova Bucureşti pentru servicii stomatologice.

Întrebat dacă toţi angajaţii Apa Nova au probleme dentare, Turcuman a răspuns: "Vă rog să-i întrebaţi”.

Costin Berevoianu, fostul consilier al primarului suspendat Sorin Oprescu, fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu şi omul de afaceri Ovidiu Semenescu au fost reţinuţi, în 24 septembrie, de DNA Ploieşti în dosarul de corupţie în care este vizată compania Apa Nova, iar ulterior instanţa a decis să fie cercetaţi sub control judiciar.

În 24 septembrie, procurorii DNA Ploieşti au ridicat documente de la Apa Nova, Primăria Sectorului 1 şi Primăria Capitalei, într-un dosar care vizează fapte de corupţie ce ar fi fost comise de persoane din conducerea societăţii. De asemenea, anchetatorii au făcut percheziţii şi la cinci locuinţe şi sedii de firme care au legătură cu faptele vizate. O zi mai târziu, procurorii DNA Ploieşti au ridicat documente şi de la sediul Apa Nova Ploieşti, care are contract cu autorităţile din municipiu.

Procurorii arată că, în perioada 2008-2015, Semenescu, Moisescu şi Berevoianu şi-au traficat influenţa pe care o aveau la reprezentanţii unor instituţii publice din România (în principal, la Primăria Generală, Consiliul General ale municipiului Bucureşti, Primăria şi Consiliul Local ale Sectorului 1 Bucureşti) în beneficiul agenţilor economici care fac parte dintr-un grup de firme străin, obţinând în schimb de la reprezentanţii acestora sume importante de bani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO