Burse - Fonduri mutuale

Nicoleta Nicolicea, soţia deputatului PSD Eugen Nicolicea, cea care conduce de doi ani departamentul BRUA al Transgaz, salariu de 10.860 lei lunar în 2018

Eugen Nicolicea

Eugen Nicolicea

Autor: Liviu Popescu

14.08.2019, 09:00 800

Nicoleta Nicolicea, soţia deputatului PSD Eugen Nicolicea – vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, a avut în anul 2018 un venit anual net de 130.363 de lei, echivalentul a 10.860 de lei lunar, din funcţia de şef al unităţii de management al proiectului gazoductului Bulgaria-România-Ungaria-Austria (BRUA), o investiţie de circa 550 milioane de euro, realizată de operatorul naţional de transport gaze naturale Transgaz (simbol bursier TGN) în parteneriat cu UE.

În declaraţia de avere nu se menţionează dacă veniturile primite de Nicoleta Nicolicea sunt nete sau brute, dar în ghidul de completare a declaraţiilor de avere se precizează că la această rubrică veniturile sunt nete.

Nicoleta Nicolicea, fostă jurnalistă pentru publicaţii tabloide şi fost membru în consiliul de administraţie al Televiziunii Române în 2013 şi 2014, a fost numită la începutul anului 2017 în poziţia de şef al departamentului care se ocupă de construcţia BRUA, numirea sa fiind o surpriză în condiţiile în care Nicoleta Nicolicea nu are experienţă pentru această poziţie.

Gazoductul BRUA este un proiect care va interconecta Bulgaria, România, Ungaria şi Austria şi ale cărei lucrări se vor desfăşura pe teritoriul a 11 judeţe din ţară. La jumătatea lunii iulie din 2019, Transgaz a anunţat că a finalizat 215 kilometri din conducta BRUA şi că începe implementarea unor noi investiţii privind racordarea la gaze. Noul gazoduct va avea o lungime totală de 550 kilometri şi o capacitate maximă de 1,5 miliarde de mc/anual spre Bulgaria şi 4,4 miliarde de mc/anual spre Ungaria. Transgaz este o companie listată la bursă cu o valoare de piaţă de 4,2 mld. lei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO