Burse - Fonduri mutuale

Niculae Havrileţ, fost preşedinte al ANRE, este propunerea Ministerului Energiei pentru a îi lua locul lui Sevil Shhaideh în boardul Petrom

Niculae Havrileţ, fost preşedinte al ANRE, este propunerea Ministerului Energiei pentru a îi lua locul lui Sevil Shhaideh în boardul Petrom

Niculae Havrileţ este în prezent consilier al ministrului energiei. În perioada 2012-2017 Havrileţ a fost preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE). El are 35 de ani de experienţă în inginerie şi în sectorul gazelor naturale.

Autor: Liviu Popescu

13.02.2020, 00:05 321

♦ Petrom este cea mai valoroasă companie de la Bursa cu o capitalizare de 24 miliarde de lei.

 

Niculae Havrileţ, fost preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE), este propunerea pe care Ministerul Energiei o va înainte în calitate de acţionar către Petrom pentru înlocuirea lui Sevil Shhaideh din consiliul de supraveghere, potrivit unor surse ale ZF. Până la închiderea ediţiei, Havrileţ nu a putut fi contactat de ZF pentru a discuta despre acest subiect.

Aceasta este propunerea unui acţionar, ceea ce în­seamnă că decizia de a îl numi pe Havrileţ în locul lui Sevil Shaideh urmează să fie votată de acţionarii Petrom, inclusiv austriecii de la OMV în calitate de acţionari majoritari, în şedinţa din 3 martie 2020, potrivit datelor Petrom. Statul român are un pachet de 20,6% din Petrom, iar OMV are 51% şi prin urmare austriecii vor avea ultimul cuvânt de spus.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comedymall Delir cu Dănuţa
AFACERI DE LA ZERO