Burse - Fonduri mutuale

Niculae Havrileţ, fost preşedinte al ANRE, este propunerea Ministerului Energiei pentru a îi lua locul lui Sevil Shhaideh în boardul Petrom

Niculae Havrileţ este în prezent consilier al ministrului energiei.

În perioada 2012-2017 Havrileţ a fost preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE). El are 35 de ani de experienţă în inginerie şi în sectorul gazelor naturale.

Niculae Havrileţ este în prezent consilier al ministrului energiei. În perioada 2012-2017 Havrileţ a fost preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE). El are 35 de ani de experienţă în inginerie şi în sectorul gazelor naturale.

Autor: Liviu Popescu

13.02.2020, 00:05 996

♦ Petrom este cea mai valoroasă companie de la Bursa cu o capitalizare de 24 miliarde de lei.

 

Niculae Havrileţ, fost preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE), este propunerea pe care Ministerul Energiei o va înainte în calitate de acţionar către Petrom pentru înlocuirea lui Sevil Shhaideh din consiliul de supraveghere, potrivit unor surse ale ZF. Până la închiderea ediţiei, Havrileţ nu a putut fi contactat de ZF pentru a discuta despre acest subiect.

Aceasta este propunerea unui acţionar, ceea ce în­seamnă că decizia de a îl numi pe Havrileţ în locul lui Sevil Shaideh urmează să fie votată de acţionarii Petrom, inclusiv austriecii de la OMV în calitate de acţionari majoritari, în şedinţa din 3 martie 2020, potrivit datelor Petrom. Statul român are un pachet de 20,6% din Petrom, iar OMV are 51% şi prin urmare austriecii vor avea ultimul cuvânt de spus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO