Burse - Fonduri mutuale

​Niţă: Vrem să mergem la Londra şi cu Hidroelectrica şi Electrica

​Niţă: Vrem să mergem la Londra şi cu...
01.11.2013, 11:51 687

Ministrul energiei Constantin Niţă a declarat că statul va privatiza şi Hidroelectrica şi Electrica prin listări duale, derulate concomitent pe bursa de la Bucureşti şi pe bursa de la Londra, după ce statul a vândut prin această metodă un pachet de 15% din acţiunile Romgaz Mediaş, cea mai valoroasă companie pe care o are în portofoliu.

"Oferta Romgaz a fost un succes la care nici consultanţii noştri nu se aşteptau. Vom continua acest tip de listări şi anul viitor. Vrem să mergem la Londra şi cu Hidroelectrica şi Electrica", a declarat Niţă în cadrul conferinţei de presă în care a prezentat rezultatele ofertei Romgaz.

El a mai spus că termenul pentru finalizarea celor două listări este iunie 2014.

Guvernul negociază în prezent cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) privind suplimentarea pachetului care va fi listat la Hidroelectrica, de la 10% la 15%. În cazul în care pachetul va fi majorat, statul va realiza o nouă selecţie a consultantului de ofertă. Un consorţiu condus de americanii de la Citigroup din care mai fac parte francezii de la Societe Generale şi BRD a câştigat în 2012 mandatul de a lista Hidroelectrica la bursă, dar operaţiunea a fost întreruptă în momentul în care compania a intrat în insolvenţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO