Burse - Fonduri mutuale

NN, cel mai mare fond de pensii din România, a cumpărat acţiuni din energie în S1/2019 şi şi-a majorat cu 43% expunerea la Sphera

NN, cel mai mare fond de pensii din România, a cumpărat acţiuni din energie în S1/2019 şi şi-a majorat cu 43% expunerea la Sphera

Andreea Pipernea, CEO NN Pensii: NN Pensii a mizat în prima jumătate din 2019 pe creşterea investiţiilor în companii româneşti, în continuarea strategiei de a susţine economia locală şi piaţa de capital. Peste 90% din active sunt investite în economia românească, iar portofoliul fondului la Bursa de Valori Bucureşti depăşeşte 3 miliarde de lei la finele primului semestru din 2019.

Autor: Liviu Popescu

07.10.2019, 08:23 1691

Banca Transilvania (666 mil. lei), Petrom (476 mil. lei), Fondul Proprietatea (431 mil. lei) sunt cele mai mari investiţii ale NN la Bursa de la Bucureşti. Cele trei au o valoare cumulată de 1,6 miliarde de lei, adică aproape jumătate din totalul investiţiilor în acţiuni la Bucureşti ale fondului cu 2 milioane de participanţi. Expunerea la Banca Transilvania a urcat cu 3% ca număr de acţiuni, iar la BRD cu 14,4%. Compa Sibiu, Teraplast şi Vrancart, singurele investiţii care nu sunt blue chipuri.

Fondul de pensii admi­nistrate private al NN, cel mai mare din România, are investiţii de 3 miliarde de lei în acţiuni listate la Bursa de la Bucureşti la S1/2019, plus 29% faţă de finele anului precedent, potrivit cal­culelor realizate de ZF din rapoartele semestriale.

Astfel, pe fondul procesului de achiziţie de acţiuni, în special în sectorul de energie, precum Electrica, Transelectrica, Romgaz, dar şi la Banca Transilvania şi BRD, şi în contextul aprecierii preţurilor acţiunilor din portofoliu, investiţia NN la bursa locală s-a majorat cu circa 700 milioane de lei în prima jumătate din acest an.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO